joi, 25 iulie 2013

Jocuri Zuma Bubbles

Scurt Istoric

                Zuma este un joc video de puzzle dezvoltat de PopCap Games. Acesta poate fi jucat gratuit online pe mai multe site-uri Web, și poate fi achiziționat pentru un număr mare de platforme, inclusiv PDA-uri, telefoane mobile și iPad. O versiune îmbunătățită, numit Zuma Bubbles, este disponibil. Pentru cumpărare în Windows și versiunile Mac OS X și ca o descărcare Arcade Xbox Live pentru Xbox 360 și o descărcare PlayStation Network pentru PlayStation 3.

Zuma a primit titlul de "Game of the Year", premiul din 2004 de la RealArcade pentru cel mai jucat joc video online. Continuarea, Revenge Zuma! a fost lansat la 15 septembrie 2009 pentru Windows și Mac. Zuma Blitz a fost live pe Facebook la 14 decembrie 2010, și a fost descris de PopCap ca o "adaptare socială", oferind jucatorilor "prima iterație competitiva și de cooperare a Zuma din istoria jocului.

Titlul jocului provine de la liderul aztec Montezuma al II-lea.


                             

Cum se joaca? 
   
         
Jocul se desfasoara în Mexic. Obiectivul este de a elimina toate bilele de pe ecran ce urmeaza calea data, cu alte bile (calea este clar vizibilă în toate nivelurile, cu excepția ultimului nivel), înainte ca aceste bile sa ajunga la structura craniului galben, care se va deschide în grade diferite ca un avertisment din sens opus. Jucatorul poate transporta două bile la un moment dat și poate schimba în orice moment culorile intre ele. De îndată ce o minge ajunge la craniu, jucătorul pierde o viață. Pentru a evita bilele inainte de a ajunge craniului, jucatorul poate elimina bilele cu alte bile colorate. Când trei sau mai multe din aceeași culoare vin în contact, ele explodeaza, putand declanșa alte explozii, ca parte a unei reacții în lanț. Nivelul este terminat atunci când bara se umple sau cand jucătorul elimina toate bilele de pe ecran.



Există bonusuri pentru colectarea de monede (de obicei, prin golurile create), pentru a  cauza explozii prin golurile de alte bile, și pentru a avea o dungă de a provoca mereu o explozie cu fiecare minge consecutiva (monede și bonusuri in lanț sunt o modalitate rapidă de a umple bara). Bonusuri de timp sunt de asemenea, acordate în cazul în care un jucător completează nivelul în timp util variind de la treizeci secunde la patru minute, în funcție de nivelul jucat.


Patru tipuri diferite de puteri speciale apar în bile, care pot fi activate.
 1. Mingea care împinge lanțul înapoi pentru o durată scurtă de timp.  
 2. Bila care incetineste lantul de bile pentru o scurta perioada de timp. 
 3. Mingea precizie care permite aruncarea bilelor in viteza dupa o tinta clara ce apare pe ecran. 
 4.  Bila care explodeaza toate bilele pe o mică rază. 


Niveluri

     Jocul include 22 de niveluri. Nivelurile sunt împărțite în trei seturi fiecare cu 7 niveluri. Jucatorul incepe cu 5 nivele, în primul templu de modul de aventură și o sa se adaugenoi niveluri pe parcurs. Nivelul 22, "Space" este ultimul nivel, iar jucatorul trebuie sa bata Templul 12 înainte de a accesa ultimul nivel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu